Ontdek & Beleef Fietsdag

De Nieuwkoopse Plassen, een oase van rust, maar niet op zaterdag 6 mei. Dan is het tijd voor de eerste Ontdek & Beleef Fietsdag en is er van alles te ontdekken en te beleven. Tijdens deze fietsdag kunt u kiezen uit twee verschillende fietsroutes tussen de 30 en 40 kilometer. Vanaf 10.00 uur zijn de startpunten geopend; VVV in Nieuwkoop, Historisch Museum in Ter Aar, Landgoed Ursela in Nieuwveen, Café De Klinker in Noorden en Het Oude Rechthuis in Aarlanderveen.

Onderweg zijn er voldoende activiteiten om even van de fiets af te stappen. Wat dacht u van een gratis kopje koffie met overheerlijke streekproducten. Natuurlijk kunt u lammetjes knuffelen, maar u kunt ook in een skybox de varkens bekijken. Genoeg gefietst? Op verschillende plaatsen langs de route zijn kano’s en fluisterbootjes te huur voor een tochtje over de plassen. Bij Ice Cream Farm Amstelhoeve in De Hoef is een speciaal programma voor kinderen.

Deelnemers aan de fietsdag krijgen de onlangs verschenen streekbrochure Ontdek & Beleef de Nieuwkoopse Plassen en omgeving gratis. Hebt u zaterdag 6 mei geen tijd om mee te doen met de Ontdek & Beleef Fietsdag, dan is de streekbrochure voor € 2,50 verkrijgbaar bij de VVV-kantoren in het Groene Hart: Alphen a/d Rijn, Bodegraven, Boskoop, Gouda, Haastrecht, Montfoort, Nieuwkoop, Oudewater en Woerden. U kunt de streekbrochure ook bestellen via www.vvvhetgroenehart.nl.

Neem voor meer informatie contact op met Ies Bos, telefoonnummer

06 – 549 11 081 of kijk op www.vvv-nieuwkoop.nl.