Lishi Tai Chi demonstraties tijdens het open huis in het Evertshuis op 30 augustus 2011

Bodegraven, 20 augustus 2011

Lishi Tai Chi is een prachtige en ontspannende vorm van lichaamsoefening. Lishi komt oorspronkelijk uit China en bestaat al duizenden jaren. Tijdens het open huis in het Evertshuis op 30 augustus 2011 zijn er demonstraties van Lishi.

Met Lishi leer je om een perfecte harmonie en souplesse in je bewegingen te creëren. Je leert je ademhaling te gebruiken en zult merken dat dit je verwarmt van binnen en helpt om je lichaam en je gedachten te ontspannen. Lishi vraagt een diepe concentratie, die je ook in het dagelijks leven rust geeft en waardoor je ook een betere controle krijgt over je emoties, waardoor je niet zo snel van slag raakt. En het allerbelangrijkste, je leert om je energie – je chi - te gebruiken.

Dit alles geeft je een gezond en soepel lichaam, een ontspannen geest en een constant gevoel van warmte van binnen, waardoor je alles kunt doen in je leven wat belangrijk voor jou is!

Binnen Lishi doen we diverse series van bewegingen, die langzaam worden uitgevoerd, met handen en voeten maar ook met bijvoorbeeld een waaier, een stok of een zijden doek. We doen ook allerlei (ademhalings)oefeningen. Daarnaast doen we allerlei oefeningen, zowel alleen als samen, waarbij je leert om je energie, je chi, te gebruiken.

Iedereen kan Lishi Tai Chi doen en iedereen zal er baat bij hebben. Voor jong en oud en voor mannen en vrouwen. Wil jij iets leren over jezelf? Wil je ontdekken hoe je beter in je vel kunt zitten?

Joël van Gogh beoefent al meer dan 20 jaar Lishi. Elke woensdag van 20.00-21.30 uur geeft hij les in het Evertshuis, Spoorstraat 15, in Bodegraven. Hij is te bereiken op telefoonnummer 06-4794291 of per email naar info@lishi.nl of kijk op onze website www.lishi.nl.